Szolgáltatások - On-line MÉTA és MÉTA SQL Szakértő

Nyomtatóbarát változatPDF version

Az alábbi szolgáltatások jelszóval vehetők igénybe, amelyeket külön-külön adunk ki, a MÉTA Kuratórium támogatása alapján. További információk a Kuratóriumról, az adatfelhasználás szabályozásáról és a MÉTA kérelemről a "Kapcsolódó oldalak"-nál találhatók.

MÉTA adatoló (jelenleg nem működik ...)
Ez az alkalmazás MÉTA-hatszög szintű, egyenkénti vagy csoportos lekérdezést biztosít. A kiválasztott hatszög(ek)re vonatkozó teljes MÉTA adatbázis tartalmat egy szöveges jelentés formájában listázza ki. A szolgáltatás igénybevételét levélben lehet kérni a MÉTA Kuratóriumtól: meta-kuratorium [at] list.okologia.mta.hu.

MÉTA SQL Szakértő
Az internetes alkalmazás és szolgáltatás teljeskörű és hatékony adatlekérdezést tesz lehetővé azáltal, hogy a MÉTA adatbázis tábláihoz szerkeszthető, futtatható, elmenthető SQL SELECT parancs-mondatos környezetet biztosít. A MÉTA táblák szerkezete és tartalma szabadon megtekinthető, de az SQL lekérdezés és az eredménylisták letöltése csak jelszóval lehetséges, amelyet kérelemre adunk ki.

Kérjük olvassa el az adatbázis használatára vonatkozó szabályozásunkat és annak elfogadása után forduljon bizalommal a MÉTA Kuratóriumhoz. Kérjük töltse ki és küldje el nekünk a "KÉRELEM" adatlapot, ez segít a tervezett felhasználás szempontjainak tisztázásában és pontos megfogalmazásában.

MÉTA Kuratórium
meta-kuratorium [at] list.okologia.mta.hu